موارد مصرف بوپروپیون

بوپروپیون یک داروی ضد افسردگی است که برای درمان اختلال افسردگی عمده (ماژور) و اختلال عاطفی فصلی مورد استفاده قرار میگیرد. بوپروپیون با نام تجاری (Zyban ) برای کمک به ترک سیگار و کاهش وسوسه و سایر علایم ناشی از ترک نیز مصرف میشود.

همچنین ممکن است بوپروپیون برای اهداف دیگری مورد استفاده قرار گیرد که در این راهنمای دارویی به آن ها اشاره نشده است.

اطلاعات مهم در مورد بوپروپیون

درصورت داشتن هر یک از موارد زیر از مصرف بوپروپیون خودداری کنید:

  • حساسیت نسبت به بوپروپیون 
  • تشنج
  • اختلالات مرتبط با خوردن غذا
  • توقف ناگهانی مصرف مشروبات الکلی (درصورت مصرف مداوم)، داروهای ضد تشنج یا آرامبخش ها مانند آلپرازولام، دیازپام و...

اگر از بوپروپیون برای درمان افسردگی استفاده میکنید؛ از مصرف این دارو با نام تجاری (Zyban ) جهت ترک کردن سیگار خودداری کنید؛ (نباید از این دارو بصورت همزمان برای درمان بیش از یک بیماری استفاده کنید).

از 14 روز قبل تا 14 روز پس از مصرف داروهای مهارکننده مونو آمین اکسیداز (ایزوکربوکسازید، فنلزین، ترانیل سیپرومین، فنلزین و...) نباید از بوپروپیون استفاده کنید. در غیر اینصورت عوارض جانبی جدی میتواند اتفاق بیفتد.

برخی از افراد جوان زمانی که برای اولین بار از داروهای ضد افسردگی استفاده میکنند ممکن است با افکار خودکشی مواجه شوند. لازم است تا در طول درمان با این دارو بصورت مرتب توسط پزشک ویزیت شوید. علایم و خلق و خوی خود را تحت نظر داشته باشید و درصورت بروز هرگونه علامت جدید یا رو به وخامت به پزشک اطلاع دهید.

درصورت استفاده از برخی داروها یا داشتن شرایط پزشکی خاص، مصرف بوپروپیون میتواند منجر به بروز تشنج شود. درمورد شرایط پزشکی و داروهایی که مصرف میکنید با پزشک صحبت کنید.

هرگونه تغییر در خُلق و خو(تغییرات رفتاری،اضطراب،حملات پانیک، مشکلات خواب ،زودرنجی،احساس آشفتگی و پریشانی،انجام دادن اعمال آسیب زا،پرخاشگری،بی قراری،بیش فعالی جسمی یا روانی،افزایش افسردگی،داشتن افکاری در مورد آسیب زدن به خود و دیگران) و بروز علایم جدید را با پزشک در میان بگذارید.

پیش از مصرف بوپروپیون

برای حصول اطمینان از مضر نبودن مصرف بوپروپیون ، درصورت داشتن هر یک از موارد زیر به پزشک اطلاع دهید:

  • سابقه ضربه مغزی، تشنج، وجود تومور در مغز یا نخاع
  • گلوکوم زاویه بسته
  • بیماری قلبی، فشار خون بالا، سابقه حمله قلبی
  • دیابت
  • بیماری کلیوی یا کبدی (به ویژه سیروز)
  • اختلال دوقطبی یا دیگر اختلالات روانی
  • استفاده از مشروبات الکلی

اینکه بوپروپیون میتواند به جنین آسیب برساند تاکنون مشخص نشده است. درصورتی که باردار هستید بدون توصیه پزشک از این دارو استفاده نکنید.

بوپروپیون می تواند به شیر مادر منتقل شود و به نوزاد شیرخوار آسیب برساند. در طول مصرف این دارو از شیر دادن به نوزاد خودداری کنید.

مصرف بوپروپیون برای افراد 18 سال به بالا می باشد و افراد جوان تر نباید از آن استفاده کنند.

نحوه مصرف بوپروپیون

دارو را دقیقا طبق دستور پزشک مصرف کنید. این دارو را در مقادیر بیشتر یا کمتر و یا طولانی تر از میزان توصیه شده، استفاده نکنید. استفاده بیش از اندازه مشخص شده از این دارو می تواند احتمال بروز تشنج را افزایش دهد.

از خرد کردن ، شکستن و جویدن قرص بوپروپیون خودداری کنید و دارو را بصورت کامل ببلعید.

نباید میزان دوز مصرفی خود را تغییر دهید یا بطور ناگهانی مصرف بوپروپیون را قطع کنید، مگر اینکه هنگام مصرف این دارو تشنج داشته باشید. قطع ناگهانی می تواند باعث علائم ناخوشایند ترک این دارو شود.

برای نحوه صحیح ترک این دارو از پزشک خود سوال کنید.

اگر از بوپروپیون برای ترک مصرف سیگار استفاده می کنید، ممکن است بعد از شروع دارو، حدود یک هفته به مصرف سیگار ادامه دهید. در هفته دوم درمان، تاریخ قطع مصرف سیگار را تعیین کنید. اگر پس از حداقل 7 تا 12 هفته در ترک سیگار مشکل داشتید با پزشک خود در این رابطه مشورت کنید.

پزشک شما ممکن است یک داروی جایگزین نیکوتین (مانند جویدنی ها و آدامس ها) را برای ترک سیگار تجویز کند. در همان روزی که سیگار کشیدن یا استفاده از محصولات تنباکو را ترک می کنید، از این دارو های جایگزین نیکوتین استفاده کنید.

برخی از افرادی که بوپروپیون مصرف می کنند فشار خون بالا دارند به خصوص در هنگام استفاده از یک داروی جایگزین نیکوتین (مانند جویدنی ها و آدامس ها). به همین دلیل ممکن است فشار خون شما قبل و حین درمان با بوپروپیون توسط پزشک بررسی شود.

ممکن است هنگام ترک سیگار علائم ترک نیکوتین را داشته باشید که شامل موارد زیر میشود: افزایش اشتها، افزایش وزن، مشکل در خواب، مشکل در تمرکز، ضربان قلب کندتر، داشتن میل به سیگار کشیدن و احساس اضطراب، بیقراری، افسردگی، عصبانیت، نا امیدی یا تحریک های درونی.

ترک سیگار همچنین ممکن است باعث ایجاد مشکلات سلامتی روحی جدید یا بدتر مانند افسردگی شود.

این دارو می تواند آزمایش غربالگری مصرف مواد مخدر را مثبت کند. اگر نمونه آزمایش ادرار برای غربالگری مواد مخدر ارائه می دهید، به کارکنان آزمایشگاه بگویید که از بوپروپیون مصرف می کنید.

این دارو را در دمای اتاق و بدور از رطوبت و گرما نگهداری کنید.

در صورت فراموشی مصرف دارو، به محض متوجه شدن، داروی فراموش شده را مصرف کنید. اگر به نوبت مصرف بعدی دارو زمان اندکی مانده است از مصرف داروی فراموش شده پرهیز کنید. از مصرف داروی اضافی جهت جبران نوبت از دست رفته خودداری کنید.

درصورت مصرف بیش از حد (اووردوز) دارو فورا به اورژانس مراجعه کنید. اووردوز بوپروپیون می تواند مرگبار باشد. علائم اووردوز شامل موارد زیر می باشد: نعوظ، توهم، ضربان قلب سریع یا ناهموار، تنگی تنفس، تنفس کم عمق یا غش و تشنج.

مصرف الکل همراه با بوپروپیون ممکن است خطر بروز تشنج را افزایش دهد. اگر مرتباً الکل می نوشید، قبل از تغییر میزان مصرف الکل، با پزشک خود مشورت کنید. این دارو همچنین می تواند باعث ایجاد تشنج در افرادی شود که مقدار زیادی الکل می نوشیدند و پس از شروع استفاده از دارو به طور ناگهانی از نوشیدن آن صرف نظر می کنند.

بوپروپیون ممکن است فکر یا واکنش شما را مختل کند. اگر رانندگی یا کاری انجام می دهید که نیاز به هوشیاری باشد، از انجام آن کار پرهیز کنید.

عوارض جانبی بوپروپیون

در صورت بروز علایم واکنش آلرژیک (مشکل در تنفس، کهیر، تورم صورت، دهان، لب ها و گلو) یا واکنش شدید پوستی (تب، گلودرد، سوزش چشم ها، درد پوست، ضایعات پوستی قرمز یا بنفش همراه با پوسته پوسته شدن و تاول زدن) فورا به اورژانس مراجعه کنید.

هرگونه علائم جدید یا بد شونده را به پزشک خود گزارش دهید، از جمله: تغییر خلقی یا رفتاری، اضطراب، افسردگی، حملات عصبی (پانیک)، مشکل در خواب، یا در صورت احساس تحریک درونی، تحریک پذیری، آشفتگی، خصامت، پرخاشگری، بی قرار، بیش فعالی (ذهنی یا جسمی)، افسردگی یا افکار خودکشی یا صدمه زدن به خود.

در صورت بروز هر یک از موارد زیر با پزشک خود تماس بگیرید:

  • تشنج
  • سردرگمی، تغییرات غیرمعمول در خلق و خو یا رفتار
  • تاری دید، دید تونلی، چشم درد یا تورم آن، دیدن حفره در اطراف چراغ
  • ضربان قلب سریع یا نامنظم
  • بروز بازه های بروز حالات شیدایی و جنون: افکار مسابقه، افزایش انرژی، بی پروایی، احساس خوشحالی زیاد، تحریک پذیری، صحبت کردن بیش از حد معمول، مشکلات شدید خواب

عوارض جانبی شایع میتواند شامل موارد زیر باشد:

  • خشکی دهان، گلو درد، آبریزش بینی
  • زنگ زدن گوش ها
  • تاری دید
  • حالت تهوع، استفراغ، معده درد، بی  اشتهایی، یبوست
  • مشکلات خواب (بی خوابی)
  • لرزه، تعریق، احساس اضطراب یا عصبی بودن
  • ضربان قلب سریع
  • سردرگمی، آشفتگی، خصومت
  • جوش
  • کاهش وزن
  • افزایش ادرار
  • سردرد ، سرگیجه
  •  درد مفاصل یا ماهیچه ای

این لیست همه عوارض جانبی بوپروپیون را در بر نمی گیرد، بروز هرگونه عوارض جانبی غیر منتظره را به پزشک خود اطلاع دهید.

تداخلات دارویی بوپروپیون

در صورت استفاده از داروهای خاص دیگر هنگام مصرف بوپروپیون، ممکن است خطر بروز تشنج بیشتری داشته باشید. لیست دارو های مصرفی خود را به پزشکتان ارائه دهید.

دارو های زیادی وجود دارند که می توانند با بوپروپیون تداخل ایجاد کنند. در صورت استفاده از هرگونه داروی دیگر اعم از دارو های گیاهی، داروهای با نسخه یا بدون نیاز به نسخه پزشک و ویتامین ها، پزشک خود را در جریان بگذارید.

پرسش سوال

اگر هنوز سوالی در رابطه با بوپروپیون دارید. میتوانید آن را در انجمن پرسش و پاسخ مطرح کرده و متخصصین مربوطه در وب سایت به آن جواب دهند.

مترجم: فرهاد نامدار
نوشته شده در 18 آذر 1397
مرجع : www.drugs.com




دیدگاه کاربران درباره بوپروپیون

امیدی فر

پسر من دچار افرادی شده و همش عمگینه و با کسی حرف نمیزنه یکی از افرادی که این دارو رو مصرف میکنه توصیه کرده که بچه منم مصرف کنه میتونه مصرف کنه؟ ۱۶ سال و ۷ ماهشه

ارسال جواب

داروی

مصرف این دارو برای افراد بالای ۱۸ سال مجاز است و افراد جوان تر نباید از بوپروپیون استفاده کنند.

sara karimi

سلام میشه قرص رو بشکنم تکه تکه کنم و بعد بخورم اخه من تو خوردم قرص خیلی مشکل دارم؟

ارسال جواب

داروی

خیر از شکستن، له کردن، خرد کردن و جویدن بوپروپیون خودداری کنید و قرص را به طور کامل با آب ببلعید.

پدرام

بوپروپیون برای ترک سیگار میتونه کمک کننده باشه؟

ارسال جواب

داروی

بله بوپروپیون با نام تجاری (Zyban ) برای کمک به ترک سیگار و کاهش وسوسه و سایر علایم ناشی از ترک نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

parvinhz

مادر من سابقه بیماری قلبی داره، ایا میتونه برای درمان افسردگی از بوپروپیون استفاده کنه یا نه؟

ارسال جواب

داروی

با توجه به شرایطی که دارید، برای حصول اطمینان از اینکه این دارو این دارو برای شما مضر هست یا نه، با پزشک خود مشورت کنید.

داروی

با توجه به شرایطی که دارید، برای حصول اطمینان از اینکه این دارو این دارو برای شما مضر هست یا نه، با پزشک خود مشورت کنید.

زهرا ابراهیمی

علائم اوردوز بوپروپیون چیست؟!

ارسال جواب

داروی

اووردوز بوپروپیون می تواند مرگبار باشد. علائم اووردوز شامل موارد زیر می باشد: نعوظ، توهم، ضربان قلب سریع یا ناهموار، تنگی تنفس، تنفس کم عمق یا غش و تشنج.

ماندانا

در صورت رفع نشدن افسردگی میشه تا اخر عمر از این داروها استفاده کرد?

ارسال جواب

داروی

خیر دارو را دقیقا طبق دستور پزشک مصرف کنید. استفاده طولانی مدت این دارو بدون نظر پزشک می تواند سبب بروز عوارض جانبی جدی بشود.

سهیلا ذاکریان

خواهر من از زمان مصرف این دارو خیلی پرخاشگر و عصبی شده میتونه مربوط به دارو باشه؟

ارسال جواب

داروی

بله علائمی که ذکر کردید جزو عوارض جانبی شایع این دارو می باشد.

محمدصاحبی

مصرف بوپروپیون برای افراد مبتلا به صرع مشکلی ندارع ؟

ارسال جواب

داروی

پیش از مصرف این دارو ، برای اطمینان از بی خطر بودن بوپروپیون با پزشک خود صحبت کنید.

زینب

بوپروپیون رو افراد مبتلا به تشنج میتونن استفاده کنند ؟

ارسال جواب

داروی

برای اطمینان از بی خطر بودن این دارو با پزشک خود گفت و گو کنید.

نیلوفر مرادی

بوپروپیون باعث پرخاشگری چ خشونت طرف میشه ؟؟

ارسال جواب

داروی

بله ممکن است باعث تغییر تلق و خو و خشونت فرد بشود. حتما به پزشک اطلاع دهید.

عصمت رضوی

در مصرف بوپروپیون چطور میشه از افکار خودکشی جلوگیری کرد ؟

ارسال جواب

داروی

اگر افکار خودکشی ایجاد شد، فورا باید به پزشک اطلاع بدهید.

الهه علیزاده

بوپرنورفین رو برای ترک الکل هم میشه استفاده کرد ؟

ارسال جواب

داروی

خیر برای ترک سیگار کاربرد دارد‌

الهه علیزاده

بوپرنورفین رو برای ترک الکل هم میشه استفاده کرد ؟

ارسال جواب

داروی

خیر بوپروپیون برای درمان اعتیاد به مواد مخدر استفاده می شود.

Zahra

سلام مشکلی پیش نمیاد اگه به جای بوپروپیون 75 نصف بوپروبیون150خورد؟

ارسال جواب

داروی

خیر این کار را نکنید. از خرد کردن ، شکستن و جویدن قرص بوپروپیون خودداری کنید و دارو را بصورت کامل ببلعید.

samir

استفاده این دارو با دیگر دارو های افسردگی تداخل داره؟

ارسال جواب

داروی

بله بوپروپیون با داروهای ضد افسردگی تداخل دارویی دارد.

تهرانی

آیا بوپروپیون تست متادون رو مثبت نشون میده؟

ارسال جواب

داروی

این دارو می تواند آزمایش غربالگری مصرف مواد مخدر را مثبت کند. اگر نمونه آزمایش ادرار برای غربالگری مواد مخدر ارائه می دهید، به کارکنان آزمایشگاه بگویید که از بوپروپیون مصرف می کنید.

heli

مصرف دارو و سیگار در هفته اول باعث مشکل نمیشه؟

ارسال جواب

داروی

اگر از بوپروپیون برای ترک مصرف سیگار استفاده می کنید، ممکن است بعد از شروع دارو، حدود یک هفته به مصرف سیگار ادامه دهید. در هفته دوم درمان، تاریخ قطع مصرف سیگار را تعیین کنید. اگر پس از حداقل 7 تا 12 هفته در ترک سیگار مشکل داشتید با پزشک خود در این رابطه مشورت کنید.

nazi

سلام من پدرم سیگار مصرف میکنه برای ترک میتونه از این دارو استفاده کنه ؟

ارسال جواب

داروی

بله با نظر پزشک میتوانند مصرف کنند.

ایمان سعیدی

این دارو باعث تغییرات خلقی و تمایلات جنسی هم میشه؟

ارسال جواب

داروی

بله تمامی علائمی که نام بردید، جزو عوارض جانبی این دارو است. پزشک را در جریان بگذارید.

samir

سلام یعنی کسایی که غذا کم میخورند با مصرف این دارو مشکلشون بر طرف میشه؟

ارسال جواب

بردیا

دکتر کم خونی میتونه از عوارض بوپروپیون باشه ؟

ارسال جواب

داروی

جزو عوارض دارو ثبت نشده است.

اناهیتا

دکتر برای چه رده سنی این دارو توصیه میشود ؟؟

ارسال جواب

داروی

مصرف بوپروپیون برای افراد 18 سال به بالا می باشد و افراد جوان تر نباید از آن استفاده کنند.

مهلا

برای ترک الکل هم خوبه؟

ارسال جواب

داروی

خیر برای تزک سیگار استفاده می شود.

الهه طاهری

سلام دکتر مصرف این دارو برای کسانی که بیماری دو قطبی دارن هم میتونه رایج باسه

ارسال جواب

داروی

گاهی برای درمان افسردگی در افراد مبتلا به اختلال دو قطبی استفاده می شود

سحر محمدی

برای کسی که بیماری قلبی داره آیا می‌تونه از بوپروپیون استفاده کنه

ارسال جواب

داروی

برای اطمینان از بی خطر بودن این دارو با پزشک خود گفت و گو کنید.

ali poormehr

من یه مدت طولانی سال های زیاد الکل استفاده میکردم الان چند ماهی هست که ترک کردم با توجه به توضیحاتی که دادید نمیتونم از این دارو استفاده کنم؟

ارسال جواب

داروی

با توجه به شرایط شما، برای حصول اطمینان از مضر نبودن مصرف بوپروپیون ،  باید با پزشک مشورت کنید.


ارسال دیدگاه برای بوپروپیون

شما می توانید سوال های خود را در انجمن پرسش و پاسخ وب سایت داروی مطرح کنید و پزشکان و متخصصین داروی در این رابطه پاسخ دهند.

برای ارسال دیدگاه در این وب سایت شما بایستی قوانین وب سایت را در این رابطه مطالعه کنید.