موارد مصرف فلوکستین
فلوکستین یک بازدارنده بازجذب سروتونین (SSRI) برای درمان افسردگی می باشد. فلوکستین بر روی برخی مواد شیمیایی موجود در مغز تاثیر می گذارد که ممکن است در افراد مبتلا به افسردگی، حملات ترس، اضطراب و وسواس فکری نامیزان باشند.
فلوکستین برای درمان افسردگی شدید، پرخوری عصبی (بولیمیا)، وسواس فکری، اختلال ناخوشی پیشاقاعدگی در زنان (PMDD) مورد استفاده قرار می گیرد.
فلوکستین گاهی همراه با داروی دیگری به نام الانزاپین (زیپرکسا) برای درمان افسردگی مانیک (شیدایی) ناشی از اختلال دوقطبی استفاده می شود. این ترکیب در مواردی که درمان افسردگی دست کم با دو نوع داروی دیگر موفقیت آمیز نبوده باشد نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
اگر الانزاپین (زیپرکسا) را نیز مصرف می کنید، راهنمای دارویی زیپرکسا را کامل بخوانید و تمام هشدارها و دستورالعمل های این دارو را رعایت کنید.
اطلاعات مهم در مورد فلوکستین
درصورتی که از داروهای پیموزاید، تیوریدازین و یا متلین بلو استفاده میکنید؛ نباید فلوکستین مصرف نمایید. همچنین درصورتی که نسبت به فلوکستین حساسیت دارید از مصرف آن خودداری کنید.
اگر در طول 14 روز گذشته از داروهای مهار کننده مونو آمین اکسیداز (ایزوکربوکسازید، لینزولید، متیلن بلو، فنلزین، راساژیلین، سلژیلین یا ترانیلسیپرومین) استفاده کرده اید نباید از فلوکستین استفاده کنید؛ زیرا ممکن است باعث بروز تداخلات دارویی خطرناکی شود.
اگر اخیرا از فلوکستین استفاده کرده اید و میخواهید از تیوریدازین یا داروهای مهار کننده مونو آمین اکسیداز استفاده کنید؛ باید از زمان توقف فلوکستین تا شروع مصرف این دارو ها دست کم 5 هفته فاصله وجود داشته باشد. همچنین اگر اخیرا از داروهای مهار کننده مونو آمین اکسیداز استفاده کرده اید و میخواهید از فلوکستین استفاده کنید؛ از زمان توقف داروهای مهار کننده مونو آمین اکسیداز تا شروع مصرف فلوکستین دست کم باید 2 هفته فاصله وجود داشته باشد.
برخی از افراد جوان زمانی که برای اولین بار از داروهای ضد افسردگی استفاده میکنند ممکن است با افکار خودکشی مواجه شوند.حالات روحی روانی خود را تحت نظر داشته باشید
هرگونه تغییر در خُلق و خو(تغییرات رفتاری،اضطراب،وحشت زدگی،مشکلات خواب،انجام دادن اعمال تکانه ای یا اعمالی که بدون فکر و انگیزه خاصی انجام میشوند،زودرنجی،احساس آشفتگی و پریشانی،انجام دادن اعمال آسیب زا،پرخاشگری،بی قراری،بیش فعالی جسمی یا روانی،افزایش افسردگی،داشتن افکاری در مورد آسیب زدن به خود و دیگران) و بروز علایم جدید را با پزشک در میان بگذارید.
پیش از مصرف فلوکستین
درصورتی که از سایر داروهای ضد افسردگی استفاده میکنید پزشک را در جریان بگذارید از جمله: سیتالوپرام، دولوکستین، ترازودون، ونلافاکسین، فلووکسامین، پاروکستین، الانزاپین و فلوکستین، ویلازودون و سرترالین.
برخی از داروها میتوانند با فلوکستین تداخل ایجاد کرده و سبب بروز وضعیت خطرناکی بنام سندرم سروتونین شوند. در مورد تمام داروهایی که مصرف میکنید با پزشک مشورت کنید و پیش از ایجاد تغییرات در مقدار و زمان داروهای مصرفی تان به پزشک اطلاع دهید.
برای حصول اطمینان از مضر نبودن مصرف فلوکستین، درصورت داشتن هریک از موارد زیر پزشک را در جریان بگذارید:
- سیروز کبدی
- بیماری کلیوی
- دیابت
- گلوکوم زاویه باریک
- صرع و یا تشنج
- اختلال دو قطبی
- سابقه سوء مصرف دارو و یا افکار خودکشی
- درصورت انجام درمان با ضربه الکتریکی تشنج آور
به دلیل به وجود آمدن افکار خودکشی در افراد جوان که برای اولین بار از داروهای ضد افسردگی استفاده میکنند لازم است که وضعیت پیشرفت درمان بصورت منظم توسط پزشک کنترل شود.همچنین خانواده یا مراقبان بیمار باید روی تغییرات خلق و خو و رفتار بیمار دقت و توجه داشته باشند.
مصرف داروهای مهار کننده ی انتخابی بازجذب سروتونین در افراد باردار میتواند صدمات جدی به ریه جنین وارد سازد.با قطع مصرف فلوکستین ممکن است علایم افسردگی مجددا عود کند.در صورتی که متوجه شدید باردار هستید در اولین فرصت به پزشک اطلاع دهید. در طول بارداری بدون تجویز پزشک هرگز مصرف فلوکستین را آغاز یا قطع نکنید.
نحوه مصرف فلوکستین
فلوکستین را دقیقا مطابق دستورات پزشک مصرف کنید. پزشک شما جهت حصول نتایج بهتر در طول درمان ممکن است مقدار مصرفی دارو را کم و زیاد کند. از مصرف این دارو بیشتر از مقدار و مدت زمان توصیه شده توسط پزشک اجتناب کنید.
در صورت استفاده از داروی مایع،میزان دوز دارو باید توسط سرنگ و یا قاشق مخصوص اندازه گیری دوز دارو سنجیده شود.
از شکستن، جویدن و باز کردن کپسول فلوکستین اجتناب کنید و آن را بصورت کامل ببلعید.
برای درمان اختلال ناخوشی پیشاقاعدگی، فلوکستین معمولا بصورت یک کپسول در هر روز مصرف میشود. (در طول قاعدگی و یا 14 روز پیش از وقوع آن)
پس از آغاز مصرف فلوکستین تا بهبود علایم ممکن است چهار هفته طول بکشد.مصرف دارو را ادامه دهید و در صورت عدم بهبودی علایم به پزشک اطلاع دهید.
مصرف فلوکستین را بصورت ناگهانی متوقف نکنید. زیرا ممکن است علایم ناخوشایند ناشی از ترک مصرف دارو را تجربه نمایید. برای متوقف کردن مصرف این دارو به شکل صحیح با پزشک مشورت کنید.
فلوکستین را در دمای اتاق و به دور از رطوبت و گرما نگهداری کنید.
درصورت فراموش کردن مصرف دارو:
به محض متوجه شدن، داروی فراموش شده را مصرف کنید. اگر به نوبت مصرف بعدی دارو زمان اندکی مانده است از مصرف داروی فراموش شده پرهیز کنید. از مصرف داروی اضافی جهت جبران نوبت از دست رفته خودداری کنید.
اگر هر هفته یک نوبت از فلوکستین استفاده میکنید؛ به محض متوجه شدن، داروی فراموش شده را مصرف کنید و نوبت بعدی دارو را هفته بعد مصرف نمایید. اگر به نوبت مصرف بعدی دارو زمان اندکی مانده است از مصرف داروی فراموش شده پرهیز کنید و مصرف دارو را طبق برنامه پیش ببرید.
در طول مصرف فلوکستین
مصرف مشروبات الکلی میتواند باعث تشدید برخی از عوارض جانبی فلوکستین شود.
پیش از مصرف دارو های ضد التهاب غیر استروئیدی برای درمان آرتروز، تب و تورم با پزشک مشورت کنید. این دارو ها میتواند شامل آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن، دیکلوفناک، ملوکسیکام، ایندومتاسین و...باشد. مصرف این دارو ها همراه با فلوکستین میتواند شما را در برابر خونریزی و کبود شدن آسیب پذیرتر کند.
این دارو ممکن است تفکر یا واکنش شما را مختل کند. اگر رانندگی میکنید یا هرکاری که نیازمند هوشیاری و وضوح دید است انجام می دهید، مراقب باشید.
عوارض جانبی فلوکستین
فلوکستین میتواند باعث بروز واکنش های شدید آلرژیک شود. درصورت بروز علایم واکنش آلرژیک از جمله کهیر، مشکل در تنفس، تورم صورت، زبان، لب ها و گلو مصرف دارو را متوقف کرده و فورا به اورژانس مراجعه نمایید.
هرگونه علائم جدید و وخیم را به پزشک خود گزارش دهید. این علائم شامل تغییرات در رفتار و خلق و خو، اضطراب، حملات ترس، کم خوابی، یا احساس هایی نظیر تحریک پذیری، آشفتگی، رفتار خصومت آمیز، خشونت، بی قراری، بیش فعالی جسمی یا فکری، افسردگی ، یا افکار خودکشی یا صدمه زدن به خود می باشد.
- تاری دید، دید تونلی، درد یا تورم چشم، و یا مشاهده هاله در اطراف اجسام نورانی
- سطح بالای سروتونین در بدن: تحریک پذیری، توهم، تب، ضربان قلب سریع، رفلکس بیش از حد، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، از دست دادن هماهنگی، غش کردن
- سطوح پایین سدیم در بدن: سردرد، گیجی، بی حوصلگی، ضعف شدید، استفراغ، از دست دادن هماهنگی، احساس ناپایداری
- واکنش شدید دستگاه عصبی- سفتی شدید عضلات، تب بالا، عرق کردن، گیجی، ضربان قلب سریع یا نامنظم، لرزش، احساس از حال رفتن
- واکنش شدید پوستی - تب، گلودرد، تورم صورت یا زبان، سوزش چشم، درد پوست، بثورات پوستی قرمز یا بنفش که به خصوص در صورت یا بالا تنه گسترش می یابد و موجب پوسته پوسته شدن و تاول زدگی میشود
عوارض جانبی رایج فلوکستین:
- مشکلات خواب (بی خوابی)، رویاهای غیر معمول
- سردرد، سرگیجه، تغییرات بینایی
- لرزش ، احساس اضطراب یا عصبی بودن
- درد، ضعف، خمیازه، احساس خستگی
- ناراحتی معده، از دست دادن اشتها، حالت تهوع، استفراغ، اسهال
- خشکی دهان، عرق کردن، گرگرفتگی
- تغییر در وزن یا اشتها
- گرفتگی بینی، درد سینوس، گلودرد، علائم آنفلوآنزا
- کاهش میل جنسی، ناتوانی جنسی، یا مشکل در داشتن ارگاسم
تداخلات دارویی فلوکستین
مصرف فلوکستین همراه با دارو هایی که باعث خواب آلودگی یا آهسته شده تنفس می شوند می توانند عوارض جانبی ناگواری همچون مرگ را به همراه داشته باشند. قبل از مصرف دارو های خواب آور، ضد درد، سرما خوردگی، شل کننده عضلات یا دارویی برای اضطراب، افسردگی یا تشنج، به پزشک خود اطلاع دهید.
بسیاری از داروها می توانند با فلوکستین تداخل ایجاد کنند. به همه تداخلات دارویی ممکن در این لیست اشاره نشده است. در مورد تمام داروهای فعلی و هرچه شروع یا متوقف کرده اید، به پزشکتان اطلاع دهید؛ به ویژه:
- داروی های ضد افسردگی
- تریپتوفان
- رقیق کننده های خونی مانند وارفارین
- دارو هایی برای درمان اضطراب، اختلالات خلقی، اختلالات فکر، یا بیماری های روحی روانی مانند آمی تریپتیلین، بوسپیرون، دزیپرامین، لیتیوم، نورتریپتیلین و بسیاری دیگر...
- دارو برای درمان نارکولپسی (حمله خواب) یا بیش فعالی (ADHD) مانند آدرال، کنسرتا، ویوانس، زنزدی و...
- دارو برای درمان سردرد ناشی از میگرن مانند ریزاتریپتان، سوماتریپتان، زولمیتریپتان و...
- دارو های مسکن و ضد درد مانند فنتانیل و ترامادول
این یک لیست کامل از دارو هایی که بر فلوکستین تاثیر میگذارند نیست. دارو های دیگری هم میتوانند با فلوکستین تداخل ایجاد کنند که دارو های بدون نسخه پزشک و دارو های گیاهی را نیز شامل میشود. درباره دارو هایی که مصرف میکنید با پزشک خود مشورت کنید.
پرسش سوال
اگر هنوز سوالی در رابطه با فلوکستین دارید. میتوانید آن را در انجمن پرسش و پاسخ مطرح کرده و متخصصین مربوطه در وب سایت به آن جواب دهند.
مترجم:
نوشته شده در 24 آذر 1396
مرجع : www.drugs.com
باسلام دوز مصرف فلوکستین در درمان بیماری دست و پا و دهان HFMD چقدر است ؟
ارسال جواب
میزان و مقدار مصرف این دارو بستگی به شرایط و سن شما دارد که باید پزشک تعیین نماید.
فلوکستین با وارفارین تداخل دارد؟
ارسال جواب
بله فلوکستین با وارفارین تداخل دارویی دارد.
میشه دارو را له کرد بعد مصرف کرد.؟
ارسال جواب
خیر از له کردن، جویدن، شکستن این دارو خودداری کنید و قرص را به طور کامل با آب ببلعید.
سلام وقت بخیر من من بعد مصرف این قرص حالت گیچی و خستگی دارم خیلی و از طرفی استرس دارم و مضطربم این موارد میتونا ربطی به مصرف این دارو داشته باشه!؟
ارسال جواب
بله علائمی که ذکر کردید جزو عوارض جانبی این دارو می باشند.
لرزش دست ها و خمیازه پیاپی بی حسی بی حالی مربوط به عوارض این دارو فلوکستین است؟
ارسال جواب
بله تمامی علائمی که نام بردید از عوارض جانبی رایج این دارو محسوب می شود.
داروی مسکن با فلوکستین تداخل داره؟
ارسال جواب
بله تداخل دارویی دارند. نباید همزمان باهم مصرف شوند.
من این دارو رو ۱ هفتس استفاده میکنم خیلی اضطراب دارم پرخاشگر شدم و حساس میخوتستم بدونم این دادو میتونه دلیل این علائم در من باشه؟
ارسال جواب
بله علائمی که ذکر کردید جزو عوارض جانبی رایج این دارو می باشد. با پزشک مشورت کنید.
این دارو برای درمان وسواس فکری هم تجویز میشه یا تاثیری نداره؟
ارسال جواب
بله این دارو برای درمان وسواس مورد استفاده قرار می گیرد.
فلوکستین برای درمان اختلال پیش فاعدگی کاربرد داره؟
ارسال جواب
بله این دارو برای اختلال ناشی پیش قاعدگی استفاده می شود.
میشه نحوه مصرف فلوکستین مایع رو توضیح بدید؟
ارسال جواب
اگر از داروی مایع فلوکستین استفاده می کنید، باید دوز دارو را با سرنگ و یا قاشق مخصوص، اندازه گیری کنید.
داروی فلوکسامین با فلوکستین تفاوت داره؟
ارسال جواب
برای درمان افسردگی مصرف می شوند.
نحوه مصرف صحیح قرص فلوکستین 10 و 20 چیست؟
ارسال جواب
در مورد میزان و نحوه مصرف این دارو با پزشک مشورت کنید و طبق صلاح دید پزشک اقدام کنید.
دوره مصرف فلوکستین چند روزه است ؟
ارسال جواب
دوره مصرف این دارو بستگی به نظر پزشک و بدن شما دارد. با پزشک گفت و گو کنید.
فلوکستین باعث میشه که خلق و خوی افراد تغییر کنه ؟
ارسال جواب
بله ممکن است. اگر دچار این عارضه شدید مصرف دارو قطع و به پزشک اطلاع دهید.
مصرف فلوکستین باعث افکار توهم زا میشه ؟
ارسال جواب
بله ممکن است مصرف این دارو باعث بروز توهم بشود.
فلوکستین رو باید در طول روز مصرف کرد یا شب ؟
ارسال جواب
بیشتر در صبح توصیه می شود.
فلوکستین با اتو موکستین تداخل داره؟
ارسال جواب
بله می تواند تداخل دارویی داشته باشند.
برای وسواس فکری شب بیداری تاثیر داره؟
ارسال جواب
بله این دارو برای درمان وسواس فکری موثر است.
برای من فلوکستین ۲۰ تجویز شده و یه دوره مصرف کردم ایا اگر فلوکستین ۱۰ مصرف کنم سرخود مشکلی داره؟
ارسال جواب
بدون تجویز دوباره پزشک مصرف دارو را شروع نکنید و با پزشک مشورت کنید.
مصرف فلوکستین برای درمان جوش و آکنه صحیح است؟
ارسال جواب
این دارو می تواند برای مدیریت و کنترل جوش صورت موثر باشد.
فلوکستین با هالوپریدول تداخل داره؟
ارسال جواب
بله این دو دارو با هم تداخل دارویی دارند.
این دارو برای چی مفیده ؟
ارسال جواب
این دارو کاربرد گسترده ای دارد. معمولا برای کاهش استرس، اضطراب، درمان افسردگی و حملات خواب تجویز می شود.
دکتر برای استرس هم میشه فلوکستین استفاده کرد؟
ارسال جواب
از چه سنی میتونیم این دارو رو مصرف کنیم ؟؟
ارسال جواب
این دارو برای کودکان فقط با دستور پزشک قابل مصرف است.
برای بیماری وسواس در خانم ها تاثیر گذاره؟ دکتر تجویز کرده
ارسال جواب
بله فلوکستین برای درمان وسواس فکری موثر است.
فلوکستین با چه داروهایی تداخل دارویی ایجاد میکنه ؟
ارسال جواب
مصرف فلوکستین همراه با دارو هایی که باعث خواب آلودگی یا آهسته شده تنفس می شوند می توانند عوارض جانبی ناگواری همچون مرگ را به همراه داشته باشند. قبل از مصرف دارو های خواب آور، ضد درد، سرما خوردگی، شل کننده عضلات یا دارویی برای اضطراب، افسردگی یا تشنج، به پزشک خود اطلاع دهید. بسیاری از داروها می توانند با فلوکستین تداخل ایجاد کنند. به همه تداخلات دارویی ممکن در این لیست اشاره نشده است. در مورد تمام داروهای فعلی و هرچه شروع یا متوقف کرده اید، به پزشکتان اطلاع دهید؛ به ویژه: داروی های ضد افسردگیتریپتوفانرقیق کننده های خونی مانند وارفاریندارو هایی برای درمان اضطراب، اختلالات خلقی، اختلالات فکر، یا بیماری های روحی روانی مانند آمی تریپتیلین، بوسپیرون، دزیپرامین، لیتیوم، نورتریپتیلین و بسیاری دیگر...دارو برای درمان نارکولپسی (حمله خواب) یا بیش فعالی (ADHD) مانند آدرال، کنسرتا، ویوانس، زنزدی و...دارو برای درمان سردرد ناشی از میگرن مانند ریزاتریپتان، سوماتریپتان، زولمیتریپتان و...دارو های مسکن و ضد درد مانند فنتانیل و ترامادول
بعد مصرف این دارو دچار گیجی خستگی و همچنین استرس و حالت نگرانی دلشوره دارم از عوارض دارو هستند؟
ارسال جواب
تمامی علائمی که نام بردید، جزو عوارض جانبی این دارو است. در اولین فرصت پزشک را مطلع کنید.
برای افسردگی بعد از زایمان هم این دارو تجویز میشه؟ یا موارد مصرف خاصی داره؟
ارسال جواب
این دارو می تواند برای افسردگی پس از زایمان موثر باشد اما باید ببینید نظر پزشک درباره مصرف این دارو در دوران شیردهی چیست و ایا مصرف دارو را بی خطر می داند؟!